En DiG Advocats som conscients de la importància de comptar amb talent en els nostres equips, per això avui entrevistem a una prometedora advocada laboral, Paula Puigmal, per conèixer de primera mà la seva visió de el sector jurídic i laboral.

El futur de el dret passa per fomentar la innovació i aprofitar la visió i talent dels nous advocats júnior una generació que ha entrat amb força en els bufets d'advocats i que es caracteritza per la seva formació, visió global, autonomia, creativitat i coneixements tecnològics.

Les seves aspiracions principals a l'hora d'escollir un bufet van més enllà dels guanys. Els advocats més joves donen molta importància a l'factor humà a l'hora d'escollir un despatx, prefereixen apostar per la conciliació familiar i flexibilitat en el treball. En definitiva, busquen créixer com a professionals de el dret i com a persones.

Com va començar el seu camí com Advocada laboral?

Com molts joves, m'agradaven les humanitats però no tenia vocació pròpiament dita ni tampoc hi havia altres advocats en mi família. No obstant això, d'acord vaig anar descobrint la professió em va anar apassionant tot el que era exposició i defensa jurídica. Mentre realitzava el màster d'accés a l'advocacia em van contactar a través de Linkedin per proposar-me pràctiques en DiG Advocats en el departament de laboral i no m'ho vaig pensar.

Quin valor afegit creus que aporten els advocats júnior a un bufet i com és la relació entre advocats sènior i júnior?

Crec que el despatx aposta fortament per la nostra formació i el nostre creixement professional. Cada vegada s'està apostant més per un model menys jeràrquic i més orgànic, i precisament en DIG tenim l'oportunitat de participar i implicar-nos en qualsevol tema (sigui de la magnitud que sigui) amb la seguretat que estem acompanyats en tot moment, i sempre que el necessitem, pels advocats de major experiència.

Quines necessitats de formació creus indispensables per a una Advocada laboral avui en dia?

Crec que avui en dia l'especialització està molt demandada en qualsevol sector; i no només en els processos de selecció dels despatxos a l'hora d'incorporar advocats a la seva signatura, sinó que també per part dels clients a l'hora de decantar per un o un altre advocat.

El Dret és molt ampli i complex, per això entenc que és fonamental la concreta especialització en alguna de les seves vessants. Pel que fa a l' Dret Laboral, En les Facultats de Dret no sol ser la branca a la qual es destinen més hores, de manera que, per als que tenim clar que ens volem dedicar a això, se'ns fa gairebé imprescindible haver de realitzar una especialització posteriorment, ja sigui enfocant en aquest sentit el Màster d'Advocacia o fins i tot realitzant un altre màster o postgrau més concret.

Quina part és la que més li agrada de la feina d'una Advocada laboral?

Tant la part de documentació com d'atenció a client. Moltes vegades t'entra un cas de què no hi ha antecedents previs i requereix d'investigació i consulta. Tota aquesta etapa d'estudi resulta dura però molt interessant.

També m'agrada quan veus que el client arriba amb un problema i veus que li pots donar una solució, la tranquil·litat amb què es queda el client i la satisfacció de poder-lo ajudar.

Com afrontar el seu primer judici?

Com era d'esperar, amb nervis (rialles). La clau és la preparació prèvia. En aquest cas, érem els demandats i la contestació havia de ser oral pel que has de saber parlar en públic i sempre imposa. Per sort, en el màster sobretot, et preparen per a aquest tipus d'intervencions.

Quin canvi substancial introduiria en un despatx per adaptar-lo a les necessitats de segle XXI?

L'ús d'internet i les facilitats que ofereix ja ha suposat un canvi substancial en els despatxos d'advocats i, de fet, crec que la nostra generació ha contribuït en gran mesura a l'reciclatge de les rutines ia l'automatització de processos. Crec que és important una xarxa de contactes tant professional com amb clients i la transformació digital ha permès una comunicació i gestió molt més fluïda en la nostra professió, a més de permetre major conciliació laboral. També som una generació preocupada per la sostenibilitat i la digitalització de documents ha permès poder prescindir de molt paper.

En cas d'haver d'escollir entre diversos bufets, quin aspecte li impulsaria a decantar-se per un o altre? Dit d'una altra manera, què diferencia DiG Advocats, de la resta.

Sota el meu punt de vista, l'empatia que tenim amb els clients ens permet detectar de manera més concreta les seves necessitats reals. I això és una cosa fonamental ja que, dues persones poden trobar-se en la mateixa situació o molt semblant, i poden no voler el mateix.

En DiG Advocats busquem personalitzar al el màxim el nostre servei i entaular un tracte proper amb els nostres clients, més enllà de la relació merament professional; volem que els nostres clients confiïn a el 100% en nosaltres, ja que serem els que els assessorarem i als que representarem en la defensa dels seus propis drets, per la qual cosa cal una absoluta confiança.


Sobre l'autor:

Azahara Carretero

DiG Advocats

Linkedin