Sap com recuperar la bestreta d'un habitatge comprada sobre plànol?

'Compra sobre plànol' és adquirir un habitatge a través d'un pla de construcció i sol realitzar-se a través d'un pagament inicial o bestreta, per reservar l'immoble particular.

No obstant això, només fins quan la constructora assegura un mínim de cases venudes, es comença a construir. Amb l'esclat de la bombolla immobiliària, molts pisos no van arribar a construir-se emportant-se els diners i les il·lusions que els compradors havien lliurat com a pagament a compte.

Ara segons informa el diari Expansión, després de diverses sentències dels tribunals, podem recuperar la bestreta d'un habitatge reclamant a les entitats financeres mediadores.

En virtut de les mateixes, les entitats bancàries que no van vetllar per assegurar-se que el constructor ha de lliurar aval pels diners donat per l'adquirent com a bestreta han de responsabilitzar-se del pagament a compte.

Per tant, els tribunals estan acordant que els Bancs hauran de respondre davant el comprador particular quan no van sol·licitar a la Promotora el lliurament de l'aval legalment exigible per les quantitats lliurades a compte pel particular, de tal manera que si no es construeixen o construir els habitatges , no hi ha aval, ni promotor solvent, el banc respondria i podria recuperar la bestreta d'un habitatge no lliurada.

D'acord amb les últimes sentències, els compradors particulars podran reclamar íntegrament al Banc els diners lliurat a compte (bestreta) per a la construcció dels seus pisos que van quedar sense realitzar o sense finalitzar, bé per la desaparició de la promotora, concurs de creditors o qualsevol un altre motiu.

Aquells que compressin un habitatge fa anys i s'haguessin vist atrapats per la crisi del sector immobiliari espanyol, sense habitatge, sense aval i sense els diners anticipat, podran ara reclamar i recuperar la bestreta d'un habitatge no lliurada a l'entitat bancària, per no haver lliurat l'aval legalment exigible.


Sobre l'autor:

Marc Jimenez soci de dig advocats

Marcos Jiménez de Parga

DiG Advocats

Linkedin