L'Advocat especialista en dret Penal, Narcís Trenado, ofereix una sèrie de consells, en cas d'haver de sotmetre a un test d'alcoholèmia. També explica les possibles repercussions, si s'ha donat positiu en el test:

El primer i fonamental consell és no conduir MAI si s'ha pres alguna beguda alcohòlica, encara que sigui de poca graduació.

Però en cas que així sigui, mai ha de negar-se a fer la prova d'alcoholèmia requerida per l'autoritat, ni intentar guanyar temps amb excuses diverses davant la policia, ni enfrontar-se, perquè no serveix d'absolutament res (ni evita la pujada, ni el baixón, ni res de res ...) i només pot fer enfadar la policia i incórrer en un segon delicte, de negació de sotmetre a una prova d'alcoholèmia, de manera que el fiscal encara serà menys benvolent amb vosaltres.

Sobre la rumorologia:

Fingir asma, el gra de cafè, fer exercici, canviar de conductor ... .ante un imminent test d'alcoholèmia, Res no funciona i els agents de l'autoritat ho saben perfectament, és millor acceptar les consequencias dels nostres actes, per no comportar problemes posteriors.

Si ha donat positiu en el control d'alcoholèmia, és molt recomanable buscar un bon advocat amb experiència en alcoholèmies, que pugui recórrer i defensar els teus interessos reals. Sobretot en aquells casos, en els quals el carnet de conduir és una eina fonamental per treballar i hem donat un nivell per sobre de 0'60 al test d'alcoholèmia.

Taxes alcoholèmia (per a conductors NO novells):

A partir d'0'60 al test d'alcoholèmia hem comedito un delicte, estaràs denunciat i hauràs de respondre davant d'un jutge.

Menys de 0'60 al test d'alcoholèmia i si hem ocasionat un accident, queda a criteri dels agents de l'autoritat, el que és segur és que hauràs de pagar els possibles danys a tercers que hagis ocasionat, ja que l'assegurança es desdiu en casos d'positiu en control de l'alcoholèmia ia més hauràs de pagar una sanció (multa).

Atenció! les despeses ocasionades al mobiliari urbà tenen un cost altíssim.


Sobre l'autor:

narcistrenado

Narcís Trenado

DiG Advocats

Linkedin